Elske Helmich

Straal! Theater

Mensen laten stralen op de vloer en op speelse wijze uit hun comfortzone halen, veiligheid bieden om het onderzoek aan te gaan en het verschil te laten ervaren tussen realiteit en fictie en dat alles gepaard met een flinke dosis humor. Op de vloer is alles mogelijk zonder dat hier consequenties aan verbonden zitten. Drama als middel werkt als je opzoek bent naar vrijheid en nieuwe vormen van communicatie of jezelf uitdrukken!

 

Ik ben Elske Helmich, in 2011 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Altijd opzoek naar lichtheid, humor, eerlijkheid en absurdisme. Ik houd van de autonomie die de vloer biedt om dingen uit te proberen en te onderzoeken met behoud van je eigen grenzen.

Zelf ben ik ook altijd weer opzoek naar de definitie van vrijheid en de betekenis ervan. Na vier jaar in Zuid Amerika gewoond te hebben, waarvan twee jaar in de jungle, drie  coachingsopleidingen gedaan te hebben en inmiddels bij het Centrum voor Leven en Intuitie in Utrecht in de leerbanken zit om te leren gronden kan ik in ieder geval wel zeggen dat ik me probeer open te stellen en te ondervinden waar mijn vrijheid & kracht zit, maar uiteraard ook mijn angsten en kwetsbaarheid,  ook daar ontkom je niet aan in je ontdekkingstocht op de vloer.

 

Ik probeer mensen zowel in korte workshops als in lange trainingen, mee te nemen op een reis waarin er gelachen en geleerd mag worden. Ieder mens kent speelsheid, maar naarmate we ouder ( en serieuzer)  worden verliezen we het contact ermee. Niemand is uitontwikkeld en er valt altijd te leren. Je bent je eigen instrument, theater leert je er op andere manieren muziek mee te maken. Ik probeer de mensen met wie ik werk mee te nemen in een ervaring waarin leren, falen, lachen, openheid en spelplezier vooropstaat!

 

Spelen is leren

De meeste kinderen

houden ook van verkleedpartijen.

Dus dat moet je vasthouden.

- Luc Lutz