Janken doe je thuis
Janken doe je thuis
press to zoom
janken doe je thuis, regie
janken doe je thuis, regie
press to zoom
de zeven zonden
de zeven zonden
press to zoom

Docent & Theatermaker

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht als docerend theatermaker. Ik houd van humor en absurdsme binnen mijn voorstellingen. Het  thema dat meestal naar voren komt is vrijheid ten opzichte van gevangenschap.

 

Zo heb ik een voorstelling gemaakt over mijn oma die gevangen zat in haar hoofd omdat ze altzeimer had, maar ook gevangenschap die van buitenop is opgelegd fascineert me. Mensen die om wat voor reden dan ook met elkaar in een ruimte terecht komen waar ze niet uit kunnen staat garant voor een hoop dramatiek! En als het dan eindelijk zo ver is dat ze de ruimte kunnen verlaten, willen ze dan nog wel?

De enorme tegenstrijdigheden die het begrip vrijheid in zich draagt, vind ik als maker erg boeiend. We willen ontdekken en groeien, maar zijn tegelijk bang voor de uitkomst waardoor we onze comfortzone graag behouden en de vrijheid liever zoeken in dromen en fantasien. De vrijheid is als een prachtige, maar gevaarlijke leeuw in een kooi. Je kan hem bewonderen, je verlangt ernaar zijn huid te aaien, tegen hem aan te kruipen, maar tegelijk weet je dat als je de kooi open doet je niet meer terug kan.

Op toneel is dit niet anders, het is hartstikke spannend om jezelf te laten zien, je voelt je kwetsbaar en het is geen allerdaagse koek om te spelen. Toch ben ik erachter gekomen dat spel een sleutel tot vrijheid is. Spelenderwijs kan je ervaren, en ervaring geeft rust, vertrouwen, kennis en wijsheid.

Als docent kenmerk ik me door mijn enthousiame, openheid en het stimuleren van falen op de vloer. Iets simpelweg uitproberen zorgt dat je je ook in het dagelijksleven vrijer durft te uiten . Er is geen goed of fout, het is slechts de stempel die jij erop drukt.

Referenties

Zeer bevlogen weet Elske kinderen te motiveren en te inspireren wat uitmondt in hele mooie uitvoeringen.

-Rene Dullaart, manager BBS de Kruiskamp